Een douchewand is wel zo handig om te hebben in de badkamer. Het zorgt ervoor dat het water in de doucheruimte blijft en spetters niet over de gehele badkamervloer liggen. Er zijn drie soorten douchewanden: een douchewand voor het bad, een volledige wand en een douchecabine.
Douchewand voor het bad
Als je een bad hebt in de badkamer die je ook gebruikt als een douche, kun je niet zomaar een douchewand aanschaffen. Je moet namelijk een douchewand hebben die gemonteerd kan worden op het bad. De douchewand wordt daarnaast gemonteerd aan de muurwand, waar een scharnier komt te zitten. Het is erg belangrijk dat de douchewand hoog en lang genoeg is, zodat er geen water langs de wand komt. Aan de onderkant van de wand komt een plastic vochtstrip. Deze vochtstrip zorgt ervoor dat tussen de badrand en de douchewand geen water loopt. Bovendien blijft de wand hierdoor op zijn plek tijdens het douchen.
Douchewand
De tweede soort wand voor bij de douche is een volledige wand. De wand is zo hoog als de douchekop en wordt tegen een muurwand geplaatst. Door deze wand te plaatsen kun je een soort “inloop douche” creëren, waarbij je een zijde naar keuze openhoudt en de andere zijdes afschermt. Een douchewand wordt aan de muur bevestigd waarbij vaak geboord moet worden. Dit is voor velen een nerveus puntje: gaat er bij het boren een waterleiding worden geraakt? Laat dit risico je echter niet tegenhouden. Tegenwoordig kan met speciale apparaten gecheckt worden waar de leidingen precies lopen. Durf je het alsnog niet aan? Dan kunnen niet al te zware douchewanden ook gelijmd worden.
Bij een douchewand heb je de keuze tussen eentje van glas of eentje van echt materiaal, zoals betonnen stenen met een bepaalde kleur. Dit is uiteraard een persoonlijke kwestie en hangt af van de inrichting van jouw badkamer. Glazen douchewanden bieden in de eerste instantie niet veel privacy. Gelukkig voor de preutse personen onder ons, bestaan er ook douchewanden waar patronen of banen in zijn gebracht, die een gedeelte afschermen voor “doorkijk”.
Douchecabine
Als je helemaal allergisch bent voor spetters en natte badkamervloeren, kun je natuurlijk ook kiezen voor een douchecabine. Je hoeft hiervoor geen losse douchewanden neer te zetten, maar een gehele douchecabine. Het kost wat meer, maar dan heb je ook wat! Bovendien heb je veel mogelijkheden binnen de douchecabines voor multishowers. Zo kun je cabines aanschaffen die massagestralen hebben of een stoomfunctie. Jouw douchecabine wordt op deze manier een heuse privé spa. Ook voor de ouderen of slechter ter been zijnde personen, is een douchecabine handig. Deze hebben soms namelijk ook een stoeltje in de cabine. Die mensen kunnen ook een toilet met een beugel nemen.
Leave a Reply